Fase 2 werken Kloosterstraat van start

Op 17 februari 2017, over deze onderwerpen: dorp in de stad, publiek domein

De heraanleg van de Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat verloopt voorspoedig. De aannemer start op maandag 20 februari aan fase 2: de werken aan het kruispunt Kloosterstraat-Boerendijk-Bilderdijkstraat-brug naar Leugenberg. 

Vanaf maandag gaat fase 2 van de heraanleg Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat van start: de rioleringswerken en de aanleg van de bovenbouw. Het kruispunt wordt hierbij volledig afgesloten van 20 februari tot 10 april 2017. Deze einddatum is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Bereikbaarheid

Tijdens fase 2 volgt autoverkeer volgende omleiding:

  • verkeer vanuit Driehoekstraat richting Schoonbroek en omgekeerd volgt:
    • Bilderdijkstraat – Schoonbroek - Sprangweelstraat – Groot Hagelkruis – Dorpstraat – Driehoekstraat en omgekeerd
  • verkeer vanuit Leugenberg richting Sint-Lambertuskerk en omgekeerd volgt:
    • oprit A12 richting Antwerpen – afrit Ekeren/haven – Luithagen/haven – Groot Hagelkruis en Groot Hagelkruis – Luithagen/haven – oprit A12 richting Bergen-op-Zoom – afrit Hoevenen/Kapellen
  • Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werken steeds langs de werf passeren. Fietsers krijgen een alternatieve route aangeboden via Kattenberg en Frans Lenaertsstraat.

Openbaar vervoer

Alle bussen van De Lijn 720, 772, 775, 779 en 770, 778, 779 volgen de omleiding via A12. Alle haltes van deze lijnen tussen Leugenberg en Groot Hagelkruis worden niet bediend.
Meer informatie vinden reizigers aan de bushaltes zelf.

Op de hoogte

Elke Ekerenaar kreeg eind december een nieuwsbrief met de nodige info over de werken in de brievenbus. Aan het stadsloket Ekeren en bij de handelaars in de omgeving Kloosterstraat kunnen geïnteresseerden een bereikbaarheidsfolder ophalen. Deze folder en alle informatie over de fasering is ook te vinden op de website van het deistrict.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is