Nieuwe toekomst voor De Nobele Donk

Op 6 juni 2017, over deze onderwerpen: dorp in de stad, OCMW

Zorgbedrijf Antwerpen is de nieuwe eigenaar van het parochiecentrum De Nobele Donk. Het bekende pand in de Jozef Ickxstraat grenst aan de leegstaande Oude Pastorij aan de Prinshoeveweg. In 2015 kocht het Zorgbedrijf Antwerpen ook dat gebouw, samen met enkele naburige percelen. Beide vertrouwde dorpsgezichten krijgen nu een nieuwe invulling.

Nieuw dienstencentrum en serviceflats

Op de site worden serviceflats voor senioren en een nieuw dienstencentrum gebouwd. Hiermee breidt Zorgbedrijf Antwerpen zijn aanbod voor senioren in het noorden van Antwerpen uit.

“Met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats wil Zorgbedrijf Antwerpen ervoor zorgen dat alle senioren in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen”, stelt OCMW-raadslid Kristel Somers. “Ik ben ook blij dat de Donkenaars eindelijk een lokaal dienstencentrum krijgen als extra aanbod in de wijk.”

Extra aandacht voor verenigingen

Ook de vele verenigingen die momenteel gebruik maken van De Nobele Donk blijven niet in de kou staan. Zij kunnen hun activiteiten blijven uitoefenen in een zaal die hiertoe ruimte biedt. Samenwerking met het dienstencentrum is een bijkomend pluspunt.

“Dit is een kans om in de wijk Ekeren-Donk opnieuw een gebouw te krijgen dat de gemeenschap ten goede komt”, besluit districtsburgemeester Koen Palinckx. “Ik ben tevreden voor de verenigingen. Dit betekent rechtszekerheid voor hen en hopelijk ook een stap voorwaarts naar een mooie toekomst.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is