Skatepark in een graffiti-kunst-jasje gestoken.

Op 10 november 2020, over deze onderwerpen: publiek domein

In 2019 hebben we in het Veltwijckpark een mooi skatepark ingehuldigd. Intussen is dit skatepark een vaste pleisterplaats geworden voor de Ekerse skaters en jongeren.  De jeugd was tevreden maar er ontbrak nog iets aan het koele uitzicht van de betonwanden.
“De kale wanden en ook de metalen afsluiting er bovenop, waren de ideale oppervlakken waarop een graffiti-kunstenaar zijn talent kon ontplooien”, stelde onze schepen van sport Annemie Plompen. Zij werkte dan ook het plan uit om de boel op te vrolijken.

Er werden 2 ontwerpen uitgewerkt die beide gebruik maakten van het thema rond de aanwezige sporters : de jonge skaters en basketballers.  Via de website en een oproep aan de gebruikers van het skatepark, konden de inwoners van Ekeren stemmen over het ontwerp van hun voorkeur.
De keuze viel op de street-art die de sporters afbeeldt als langgerekte figuren die in en door elkaar lopen.  Je kan er zelfs een hond op een skateboard vinden!  De grijze en donkere betonvlakken van het skatepark zijn nu een prachtig en  kleurrijk kunstwerk waar iedereen van kan genieten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is