1 mei 2022 - Opnieuw een fel gesmaakte Ekeren Sport

Op 1 mei 2022

Op 1 mei 2022 was het eindelijk terug zo ver en kon #Ekeren Sport terug door gaan. Onder een stralend zonnetjes stond iedereen om 13u paraat voor de 7 e editie van #Ekeren sport. Maar liefst 15 van onze Ekerse sportclubs tekenden zich present om hun sport mee in de kijker te zetten. Je kon de verschillende sporten ontdekken met leuke proefjes en demonstraties van onder andere cheerleaders. Dit jaar kon je ook voor het eerst genieten van demonstraties van de reddingsclub in het zwembad.
Het concept was licht gewijzigd tegenover vorige edities en het competitieve luik viel weg. Het doel is om mensen in beweging te krijgen en vooral de jeugd zin te doen krijgen om te gaan sporten door hen te laten kennis maken met de sporten op een laagdrempelige en leuke manier. Op deze manier krijg je ook een overzicht van de vele sportclubs die Ekeren rijk is.
In de middag was er zoals gewoonlijk de kinderloop met vele hevige lopertjes naar de finish liepen door een haag van cheerleaders. In de vooravond was het dan de beurt aan de 5 en de 10 km van de Kom-op-tegen-Kanker-loop die ingericht wordt door ACBreak. Het werd voor vele mensen een leuke en sportieve dag in Ekeren.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is