18 kinderen uit Ekerse basisscholen vormen kinderraad en leggen eed af bij districtsburgemeester Koen Palinckx

Op 24 oktober 2019

Onder het goedkeurend oog van districtsburgemeester Koen Palinckx en schepen Annemie Plompen legden 18 kinderen uit de 3e graad van verschillende Ekerse basisscholen hun eed af om te zetelen in de Ekerse kinderraad.

Het gaat om leerlingen van Vrije basisschool De Bunt, Vrije basisschool Sint-Jozef, Onze Lieve Vrouw van Lourdesinstituut, Vrije basisschool Sint-Lambertus, Stedelijke basisschool De Kleurenboom en Vrije basisschool Sint-Vincentschool

Na hun eedaflegging ontvingen alle kersverse kinderraadsleden één voor één een sjerp en een speldje met het wapenschild van Ekeren. Een kinderraadburgemeester werd niet verkozen omdat alle kinderen en hun mening in de kinderraad even waardevol zijn.

De kinderraad zal komend schooljaar verschillende keren te zien zijn in het Ekerse straatbeeld en op verkenning gaan in de verschillende Ekerse wijken.

De nagelnieuwe kinderraad zal waardevolle input en ideeën trachten te geven vanuit hun leefwereld waarmee het districtsbestuur mee aan de slag kan.

De kinderraad zal vertegenwoordigd zijn op de officiële inhuldiging van de vernieuwde speeltuin in de Schoutlaan op donderdagnamiddag 14/11 vanaf 15u30.

Zij zullen samen met het college, leerlingen en ouders van de nabijgelegen basisscholen de speeltuin inhuldigen.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is