Bebouwing Rozentuin krijgt groen licht

Op 5 oktober 2013

Een projectontwikkelaar gaat een binnengebied aan de Veltwijcklaan bebouwen, met een nieuwe toegangsweg naast restaurant Het District. Het gebied van ongeveer vier hectarenabij het centrum wordt omsloten door de Veltwijcklaan, Jozef De Weerdstraat en de August Scheyvaertslaan. Het staat bekend als de locatie van de voormailge bloemenwinkel De Rozentuin. Bedoeling is er twee appartementsgebouwen met een plat dak op te trekken. Elk gebouw is goed voor zes appartementen met ondergrondse parkeerplaatsen. Daarnaast komen er nog twaalf woningen, waarvan acht woningen met garage en vier woningen zonder garage. De plannen voorzien in zes bovengrondse parkeerplaatsen plus een fietsenstalling ter hoogte van restaurant Het District. Naast het restaurant sluit een nieuwe toegangsweg aan op de Veltwijcklaan. Die weg krijgt acht parkeerplaatsen met een boomvak.

Afgevoerd na verzet

In 2008 werd, door een andere bouwpromotor, eveneens een project uitgewerkt om de binnengronden te bebouwen. Dat stuitte toen op heel wat verzet van omwonenden. Zij kregen toen steun van de Ekerse groenen, waarna het project werd afgevoerd.

Het Ekerse districtscollege ziet het nieuwe project wel zitten en gaf het voorontwerp al een positief advies.

"Op het vorige plan was veel meer bebouwing voorzien. Bovendien kwam de nieuwe bebouwing veel dichter tegen de tuinen van boordeigenaars", zegt Ekers districtsvoorzitter Koen Palinckx (N-VA). "Nu is de bouwhoogte beperkt en gaat er meer aandacht naar groenaanleg. En laat ons eerlijk zijn, vandaag ligt het binnengebied er verwilderd bij. Een nieuw project zal deze kanker in het centrum van Ekeren genezen. De projectontwikkelaar hoopt tegen eind volgend jaar te kunnen starten. Ze maken nu het dossier klaar om de echte aanvraag in te dienen. De Antwerpse gemeenteraad moet zich eerst uitspreken over het stratentracé en daarna kunnen de werken starten."

(Het Laatste Nieuws, 05 Nov. 2013, Pagina 19)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is