Eerste Kasteelfeesten in en rond Veltwijck

Op 18 september 2014

De traditionele Septemberkermis in het park Veltwijck wordt vanaf dit jaar vervangen door Kasteelfeesten. In 2015 bestaat kasteel Veltwijck 450 jaar. De Kasteelfeesten op 20 en 21 september leggen de rode loper klaar voor de herdenking van volgend jaar.           

“Er kwam sleet op de Septemberfeesten”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (NV-A), bevoegd voor feestelijkheden. “De organisatie draaide op routine. De standjes stonden opgesteld in de dreef naar het kasteel, maar het mooie gebouw kwam niet in beeld. Met de Kasteelfeesten willen we precies ons mooi kasteel/districtshuis in beeld brengen.”

De eerste editie van de Kasteelfeesten op zaterdag 20 september heeft ‘de middeleeuwen’ als thema. In de dreef naar het kasteel worden allerlei activiteiten georganiseerd en krijgen verenigingen de kans zichzelf voor te stellen.  Op het oude voetbalveld wil de Vlaamse Volksbeweging het wereldrecord leeuwenvlaggen verzamelen. Alle vlaggen waarop een leeuw is afgebeeld, zijn welkom.

Via een ingenieuze teletijdmachine van Wim Van Beeck verzeilt de bezoeker in de middeleeuwen. Eens de kasteelpoort gepasseerd komen ridders, schildknapen, jonkheren- en vrouwen in actie en presenteren vaklui ambachten uit die tijd. In de trouwzaal van het kasteel verzorgen de C-Koren concertjes en op het binnenplein treedt de volksdansgroep De Uiltjes op.

De Antwerpse Highlanders treden zowel zaterdag als zondag op. Om 21u worden de eerste Kasteelfeesten besloten met vuurwerk. Zondag 21 september bekampen de Highlanders elkaar op het kasteeldomein. Inkom gratis, zowel voor de Kasteelfeesten als de Highland game.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is