Plannen om parken beter te beheren

Op 18 oktober 2016, over deze onderwerpen: dorp in de stad

Er wordt gewerkt aan natuurbeheerplannen voor de Ekerse parken het Hof De Bist en het Veltwijckpark. De voorbije decennia trokken heel wat recreatie- en sportverenigingen naar Ekeren, één van de groenste districten van Antwerpen, vooral wegens een gebrek aan ruimte elders.

‘Maar verschillende functies kunnen strijdig zijn met elkaar’, zegt districtsschepen van Publiek Domein en Groenvoorziening Ludo Van Reusel (N-VA). ‘Waarden als ecologie, cultuurhistorie en beeldkwaliteit kunnen door veelvuldig gebruik afnemen.’ Vandaar dat er werd gedacht aan natuurbeheerplannen om een visie voor de lange termijn vast te leggen.

Heel wat deskundigen bogen zich over de invulling van de parken. ‘Nog deze maand behandelt de districtsraad het beheerplan voor Hof De Bist’, zegt Van Reusel. ‘Het plan voor het Veltwijckpark komt er in december of januari. Daar zullen de Ekerenaars zich zelf trouwens ook nog over kunnen uitspreken.’

De verenigingen in de parken hoeven zich niet ongerust te maken. Sommige verhuizen binnen de parkzone zelf. Andere behouden hun huidige plaats, maar krijgen extra regels opgelegd. (mw)

(c) De Standaard 18 oktober 2016

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is