Stad nodigt iedereen uit voor Winter-BBQ

Op 4 januari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Het stadsbestuur trakteert op zondag 7 januari tijdens een gezellige Winter-BBQ, om het nieuwe jaar goed in te zetten en Winter in Antwerpen feestelijk af te sluiten. De barbecue vindt plaats op de Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel. Het wordt een fijn volksfeest waarop iedereen geniet van lekkers, animatie en livemuziek. Die dag vindt ook de laatste familiedag van Winter in Antwerpen plaats én de eerste winkelzondag van het jaar. De stad verwacht het hele weekend extra veel bezoekers en raadt iedereen aan om zich op een slimme manier te verplaatsen.

Het Antwerpse stadsbestuur wenst iedereen het beste voor 2018. Sinds vorig jaar gebeurt dat niet meer met een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, maar met een heuse Winter-BBQ op de Scheldekaaien. Iedereen is uitgenodigd om het nieuwe jaar goed in te zetten tijdens deze barbecue op zondag 7 januari van 12 tot 16 uur.

Gezellig volksfeest

De stad biedt een diverse waaier aan kwalitatief eten en drinken aan. Soep, pizza, barbecueburgers, pannenkoeken, smoothies, verschillende lokale bieren, en nog heel wat meer. Iedereen krijgt gratis 1 eetbonnetje en 2 drankbonnetjes. De muziek van een jazzband zorgt voor de nodige sfeer. Verder is er animatie voorzien in het thema diamant, met onder andere glittertatoeages voor de kinderen. De Winter-BBQ wordt zo ook dit jaar een gezellig volksfeest met een warme sfeer waarop iedereen welkom is om met familie, vrienden of buren het nieuwe jaar goed in te zetten. 

Ook laatste familiedag en eerste winkelzondag tijdens solden

Met de Winter-BBQ wordt Winter in Antwerpen in schoonheid afgesloten. Diezelfde dag vindt ook de laatste familiezondag plaats. De ijspiste gaat dan een uurtje vroeger open voor families en ’s middags mogen kinderen gratis op het reuzenrad. Alle bezoekers kunnen in de namiddag een schattige sneeuwman ontmoeten.

En er is meer: de solden zijn al bezig tijdens dit weekend van 6 en 7 januari. Bovendien is zondag 7 januari de eerste winkelzondag van het jaar.

Praktisch

Winter-BBQ

  • Zondag 7 januari 2018, van 12 tot 16 uur.
  • Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel.
  • Gratis bonnetjes (1 x eten, 2 x drinken per persoon) af te halen tussen 12 en 13 uur. Wie zijn gratis bonnetjes heeft opgebruikt, kan er ter plaatse extra aankopen.

Zondag familiedag

  • Schaatsbaan Groenplaats al om 10 uur open.
  • Reuzenrad is gratis tussen 11 en 13 uur voor kinderen tot 12 jaar.
  • Animatie door een rondwandelende sneeuwman van 13 tot 17 uur.
  • Families genieten van een warm drankje in de gezellige spiegeltent op het Steenplein. Die heeft een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek.
  • Alle info over Winter in Antwerpen staat op www.winterinantwerpen.be.  

Winkelzondag

Mobiliteitsinfo

Bezoekers van buiten de stad kunnen de binnenstad gemakkelijk bereiken via de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad. Ze kunnen er overstappen op frequent rijdend openbaar vervoer naar de binnenstad. 

In de stad zelf zijn de fiets, Velo of openbaar vervoer de aangewezen vervoersmiddelen. Bovendien is nog tot en met zondag 7 januari de fietstaxi beschikbaar, die (in het weekend gratis) pendelt tussen het Centraal Station en de Groenplaats. Op 7 januari zijn er maar liefst vier van dergelijke taxi’s beschikbaar voor bezoekers.

Alle mobiliteitsinfo om naar Winter in Antwerpen, en dus ook het soldenweekend, te komen is te vinden op www.slimnaarantwerpen.be.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever en Koen Kennis, schepen voor toerisme, middenstand en mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is