Werkbezoek Saint-Amand-les Eaux

Op 12 mei 2019, over deze onderwerpen: districtsraad

Tijdens het weekend van  10-12 mei trokken Districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Marc Elseviers naar het Zuid-Vlaamse (of Noord-Franse)  kuuroord Saint-Amand les-Eaux om er samen met deze laatste stad de 60ste verjaardag van hun verzustering met Andernach te vieren. Onder het motto “de vrienden van mijn vrienden, zijn mijn vrienden” werden de andere gemeenten en steden waar Andernach mee verzusterd is, eveneens uitgenodigd.

Het werd een boeiende ontmoeting vol interessante werkbezoeken aan oa. de historische mijnsite van Wallers-Arenberg, archeologische opgravingen aan het voormalig klooster van St-Amand en aan het intergemeentelijke zwembadcomplex.

Via een fototentoonstelling en allerhande info werd Ekeren voorgesteld aan het publiek.

Op zaterdag volgde nog een indrukwekkende herdenking aan het monument voor de oorlogsslachtoffers van de beide wereldoorlogen. Want in de puinhopen van die oorlogen lagen de fundamenten voor de Europese verzusteringen. Vanuit de gedachte “dat nooit meer!” begonnen vanaf de jaren ’50 de voormalige vijanden toenadering te zoeken, om vandaag hechte vrienden te zijn in Europa.

 

In september viert Ekeren de 40ste verjaardag van de verzustering met Andernach en voor die gelegenheid zullen de vrienden van Saint-Amand zeker uitgenodigd worden voor een bezoek aan onze kasteelfeesten!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is