World Clean Up Day

Op 18 september 2018, over deze onderwerpen: dorp in de stad, Verkiezingen 2018

Ook N-VA Ekeren nam deel aan de World Clean Up Day.

Meteen lanceerden we samen met de N-VA stad Antwerpen onze 10 actiepunten.

  1. Gemeenschapsdienst voor hardnekkige sluikstorters.
  2. Stadsmariniers worden de boots on the ground voor overlast- en sluikstortproblemen.
  3. Het aantal camera’s verdubbelt van 500 naar 1.000. Er komen veel meer mobiele camera’s en in de nieuwe telecommandokamer komt ook een uitkijkpositie voor stedelijk toezichtspersoneel.
  4. Bovenop de GAS-boete heft de stad een verplicht bedrag dat op de sorteerpas van de sluikstorter wordt gestort.
  5. Antwerpen jongerenorganisaties engageren zich om het openbaar domein proper te helpen houden. Jongeren maken daarbij ook kennis met en krijgen respect voor onze reinigingsdiensten.
  6. Conciërges in sociale woonblokken gaan samen met bewoners de strijd aan tegen mensen die sociale woonsites als dumpplaats beschouwen. Wie zich pertinent asociaal opstelt, heeft geen plaats in sociale huisvesting.
  7. Elke Antwerpse leerling loopt een dag mee met de stedelijke reinigingsdiensten.
  8. Eigenaars van gekende overlastpanden en woningen met kortverblijf worden verplicht afvalvoorzieningen aan te bieden en kunnen bij gebrek daaraan aansprakelijk worden gesteld voor vervuilende huurders.
  9. Na de opening van een nieuwe sorteerstraat volgt een korte sensibiliseringsperiode en een vaste periode met verstrengd toezicht met camera’s.
  10. Het GAS-reglement en het toezicht op sluikstort wordt strenger afgedwongen in publieke gebieden, waaronder groengebieden zoals het Rivierenhof en het Galgenweel, die geen eigendom zijn van de stad. De stad slaat daarvoor de handen in elkaar met andere overheden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is