Kristel Somers

Gemeenteraadslid Antwerpen & lid van het BCSD

Kristel Somers is geboren en getogen in Wilrijk in een politiek geëngageerde familie. Jarenlang was ze actief in heel wat Vlaamse verenigingen en lid van de N-VA vanaf het prille begin.

Kristel is apotheker in hart en nieren, en staat te midden van onze samenleving. Sinds 2004 heeft Kristel een eigen zaak in Ekeren, waar ze graag en correct advies geeft.

‘Bemoei je ermee’. Met die zin werd Kristel aangesproken in 2012 om de N-VA te steunen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze werd meteen verkozen als districtsraadslid en zetelde zes jaar in de Ekerse districtsraad.

Van juli 2014 tot en met 2018 zetelde Kristel ook in de Antwerpse OCMW-raad, waar ze zich bijzonder toelegde op sociale bijstandsverlening met een individuele benadering op maat. “Het beleid moet kansen bieden, maar ze moeten ook gegrepen worden”, was haar motto.

Sinds 2019 zetelt Kristel in de Antwerpse gemeenteraad, en is zij ook lid van het bijzonder comité sociale dienst (BCSD). Het bijzonder comité is bevoegd voor individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie.