Middeleeuwse Kasteelfeesten in Ekers Veltwijckpark

Op 18 september 2014

Op zaterdag 20 september staat er van 15 tot 18 uur heel wat op het programma tijdens de vernieuwde Kasteelfeesten in Ekeren. Het Veltwijckpark wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een middeleeuwse site. Hieronder een greep uit het programma.

 

Historische demonstraties

Op het kasteeldomein meten middeleeuwse krijgers hun kracht, toont een smid of maliënvlechter zijn oude ambacht of kunnen kinderen zich uitleven tijdens verschillende workshops.

 

Waarheidsgetrouw kampement

Re-enactmentvereniging De Legende trekt voor de gelegenheid een waarheidsgetrouw kampement op in het park. Bezoekers zien zo hoe het leven er enkele honderden jaren geleden uit zag.

 

Donderelf

Muziek- en verteltheater Donderelf brengt middeleeuwse voorstellingen met muziek en verhalen. Koning Arthur en keizer Karel passeren de revue. De muziek van de middeleeuwse troubadours wordt tot leven gebracht. Deze voorstellingen zijn geschikt voor jong en oud.

 

Vuurwerk

Als afsluiter van de dag wordt om 21 uur het jaarlijkse vuurwerk afgestoken op het oude voetbalveld van Germinal Ekeren in het Veltwijckpark.

 

Verenigingenmarkt

In de dreef van het Veltwijckpark vindt de jaarlijkse verenigingenmarkt plaats. Bezoekers kunnen deelnemen aan de oude volksspelen en kinderen kunnen een ballon oplaten op de ballonwedstrijd. Verschillende Ekerse verenigingen presenteren zichzelf aan de hand van leuke activiteiten.

 

Het volledige programma is online te vinden op de site van het district Ekeren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is