Districtsraad keurt doorstart RUP Mariaburg goed

Op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: districtsraad, dorp in de stad

Op aangeven van de N-VA zorgen we voor een doorstart van de richtnota voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Mariaburg. Zéér belangrijk voor deze wijk.  In november 2012 werd de richtnota goedgekeurd door het college. Deze richtnota werd daarna informeel toegelicht aan het districtscollege, maar is uiteindelijk nooit voor advies geagendeerd op de districtsraad. Dit dossier dat reeds jaren aansleept wordt nu door de N-VA losgewrikt.

In de wijk Mariaburg in Ekeren bestaat een sterk bewustzijn met betrekking tot het cultureel erfgoed van de wijk. De samenhang tussen het stratenpatroon, de groene accenten en de typologie van de architectuur maakt van deze wijk een aangename woonomgeving en een kwalitatieve stedenbouwkundige eenheid. Het stadsbestuur erkent het belang van de architectuur en van groen als kwaliteitskenmerk en wil daarom bescherming bieden aan de typische stedelijke context van Mariaburg.  Daarmee bevestigen de stad en het district het waardevol karakter van de wijk, met haar authentieke woningen en het vele groen in de straten. Met dit RUP krijgen we de instrumenten in handen om te vermijden dat er in de toekomst nog gebouwen verschijnen die niet passen in het straatbeeld.

“De richtnota zullen we opnieuw bekijken, rekening houdend met de wijzigingen die de voorbije 3 jaar gebeurden. We werken momenteel volop aan een nieuw stappenplan om tot een definitief ontwerp van het RUP Mariaburg te komen”, licht Districtsburgemeester Koen Palinckx toe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is