Eerste fietsstraat voor Ekeren

Op 26 oktober 2017, over deze onderwerpen: dorp in de stad

Op initiatief van districtsburgemeester Koen Palinckx werd onderzocht of het stukje Schriek dat loopt naar de Statiestraat en dus ook naar de fietsostrade hertekend kan worden als fietsstraat. Tellingen wijzen uit dat er gemiddeld toch vele honderden fietsers op deze route passeren. Het aantal wagens die via deze weg rijden ligt ongeveer  even hoog. Het lijkt ons dus zeker te verantwoorden om dit stuk straat om te vormen tot een fietsstraat waar fietsers toch een hogere zichtbaarheid en veiligheid genieten.

Schepen Koen Kennis, bevoegd voor mobiliteit is ook gewonnen voor dit voorstel. “De rijweg in Antwerpse fietsstraten wordt steeds volledig rood gemaakt. De stad rolt letterlijk een ‘rode loper’ uit voor de fietsers. Het verkeersbord dat het begin van de fietsstraat aanduidt, wordt herhaald met een pictogram op de rijweg. In de zijstraten geven een verkeersbord en haaientanden op de rijweg de voorrang van de fietsstraat aan.”, aldus de schepen.

We zijn er dus van overtuigd dat dit snel in gang kan worden gezet en uitgevoerd zal worden samen met de werken aan de brug waar een veiliger fietspad komt en tegelijkertijd ook maatregelen worden genomen om de snelheid te verlagen. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is