Nieuwe toekomst voor Rozemaai

Op 20 augustus 2016, over deze onderwerpen: dorp in de stad

De N-VA blijft onze nieuwe Ekerse wijken verfraaien. De volgende stap is de aanleg van een park langs de Donkse Beek. De oude Donkse Beek stroomde tot in de jaren vijftig door Rozemaai en bracht water vanuit Ekeren en de Oude Landen tot in het Groot Schijn. Nu zal de grond weer uitgegraven worden waardoor de beek weer zichtbaar wordt.

De beek wordt ruimer en er worden waterpoelen aangelegd. Regenwater dat in de wijk terechtkomt, zal naar de beekvallei worden afgevoerd via een regenwaterafvoersysteem. De uitgegraven grond van de beekvallei zal worden gebruikt om een groene berm aan te leggen langs de A12.

Vanaf het najaar van 2016 wordt ook een nieuw park gebouwd. In het nieuwe park komen zitbanken, uitkijkpunten, speelplekjes en een brug. Doorheen de beekrestanten komt een avontuurlijk pad met stapstenen.

Met het hertekenen van de Ekerse districtsgrenzen realiseren we een belangrijke verkiezingsbelofte. De wijken Schoonbroek, Edison en Rozemaai en de natuurdomeinen Oude Landen, Ekerse Bospolder en Muisbroek worden overgedragen naar Ekeren.

foto : © Buro Lubbers Groep Infrabo

  • Spreekt de N-VA jou aan? Heb je zin om mee te werken met onze N-VA-ploeg van vrijwilligers? We zijn op zoek naar helpende handen uit onze nieuwe Ekerse wijken. Neem contact op met Wilfried Michiels via het telefoonnummer 0485 49 13 45 of via mail naar wilfried.michiels [at] n-va.be.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is