Parkeren in Ekeren

Op 7 december 2015, over deze onderwerpen: dorp in de stad

De voorbije weken zijn er nogal wat mensen die via allerhande kanalen en fora beweren dat het huidig bestuur niet veel doet aan de parkeerproblematiek en zelfs parkeerplaatsen schrapt.

Nochtans staat zeer duidelijk in ons bestuursakkoord

“We voeren een parkeerbeleid en mobiliteitsbeleid op maat van Ekeren. Dit houdt o.a.in dat er in onze woonstraten ook plaats moet zijn voor de wagen. Bij heraanleg van straten wordt hier rekening mee gehouden. Betalend parkeren kan niet in Ekeren. In het centrum gaan we op zoek naar een significant aantal extra parkeerplaatsen voor publiek gebruik. We stoppen met het doelbewust knippen en versmallen van wegen met een doorstromingsfunctie.”

“We realiseren samen met stad en gewest de heraanleg van de Kloosterstraat met veel aandacht voor verkeersveiligheid, inclusief een enkelrichting van Moretuslei tot Dorpsstraat. We streven hierbij naar het creëren van een maximaal aantal parkeerplaatsen.”

Wat hebben we de voorbije jaren reeds gedaan en wat staat er aan te komen?

Het Kristus Koningplein werd heraangelegd en daar verdwenen heel wat parkeerplaatsen. Iedereen weet echter dat dit een project was uit de vorige legislatuur. Dat het plein nog niet werd aangepakt in de periode 2006-2012 heeft er alles mee te maken dat er toen eindeloos gepalaverd werd over het compenseren van het aantal parkeerplaatsen dat op het plein zou verdwijnen.

Van de 110 plaatsen in de projectzone (KK Plein en A. Jeurissenstraat) bleven er 53 over. Van de plaatsen die  wegvielen werden er een aantal opgevangen door het bij creëren van 34 nieuwe plaatsen in de Oorderseweg, in de Frans Harrewijnlaan en in het Klein Hagelkruis.

Om het over gebleven tekort op te vangen nam het huidig districtsbestuur het volgend engagement:

  • Er werden 7 nieuwe plaatsen gecreëerd ter hoogte van de hoek Geestenspoor/Driehoekstraat. (2015)
  • In de Kloosterstraat-Dorpsstraat komen er bij de heraanleg 13 plaatsen bij.(start werken mei 2016)
  • We zorgden voor een minder hinder parking aan het politiebureel en investeerden hier 20.000€ in. Deze parking leverde 16 plaatsen op.
  • We maken werk van twee extra minder hinder parkings die in maart 2016 worden aangelegd.
  1. Parking Hagelkruispark: 20 plaatsen
  2. Parking Bilderdijk/Kloosterstraat: 15-20 plaatsen
  • We onderhandelden met ALDI en zochten naar een alternatieve locatie voor de supermarkt. In de nieuwe ALDI, gelegen aan de Kloosterstraat zullen 88 overdekte parkeerplaatsen komen en 50 plaatsen voor fietsen. Deze zullen tijdens de dag voor iedereen beschikbaar zijn.

N-VA Ekeren doet er alles aan om het aantal parkeerplaatsen op peil te houden

Dit geeft toch duidelijk aan dat N-VA er alles aan doet om het aantal parkeerplaatsen op peil te houden en toch werk te maken van de broodnodige heraanleg, opwaardering en verfraaiing van de Ekerse dorpskern. We hebben wel degelijk oog voor de verzuchtingen en noden van onze handelaars.

En waar mogelijk en haalbaar zullen we in de nabije toekomst nog extra parkeerplaatsen voorzien.

 

Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is