Infomoment - Plannen met Hoekakker

Op 1 oktober 2016, over deze onderwerpen: dorp in de stad

Gisteren konden de buurtbewoners kennis maken met het stappenplan voor Hoekakker. Er was heel veel volk op het infomoment. De plannen en het voorontwerp van het Masterplan werden toegelicht door de stad Antwerpen en het district Ekeren samen met de eigenaars van dit gebied, Vooruitzicht en de Ideale Woning.

Hoekakker was voorheen een woonreservegebied en sinds 1 januari 2016 een woongebied. De stad Antwerpen en het district Ekeren willen dat het groen maximaal bewaard blijft en ingericht wordt als park. Daarom wordt de bebouwing geconcentreerd langsheen de randen van het gebied.

Na jaren komt er eindelijk een oplossing voor Hoekakker dankzij de N-VA. Op 18 mei 2015 keurde de Ekerse districtsraad unaniem een voorstel tot advies goed van de Ekerse N-VA-fractie rond de herbestemming van Hoekakker. We zorgen ervoor dat alvast een groot stuk van Hoekakker wordt verankerd tot groengebied.

Meer weten over de plannen.

Jouw mening telt: reacties, opmerkingen en suggesties kun je sturen naar : wijkoverleg.Ekeren [at] stad.Antwerpen.be

Hoekakker zal eindelijk de bestemming krijgen die het verdient. Een combinatie van park, waterregulerende maatregelen en een stukje woonuitbreiding. Zo blijven we inzetten op een groen dorp in de stad.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is