Uitbreiding blauwe zone en invoeren winkelstraatprincipe in Ekeren-centrum

Op 9 februari 2018, over deze onderwerpen: dorp in de stad

Uit een onderzoek bleek in 2016 dat de huidige blauwe zone in Ekeren een goede bezetting heeft maar dat de straten ernaast overbezet zijn. Daarom beslist de stad op voorstel van schepen Koen Kennis de blauwe zone uit te breiden. Om de bewoners uit de straten die net naast de nieuwe blauwe zone liggen te ontlasten krijgen zij - net als de bewoners in de blauwe zone - recht op een bewonersvergunning. Daarmee kunnen ze gratis en zonder tijdslimiet in de bewonerszone parkeren.

In het centrum wordt het winkelstraatprincipe ingevoerd. Bewonersvergunningen zijn niet geldig en bewoners moeten hier, net als niet-bewoners, hun parkeerschijf leggen. Op die manier vinden klanten gemakkelijker een parkeerplaats in de buurt van hun winkel tijdens de openingsuren. ‘s Avonds (tussen 19 en 9 uur) kan er uiteraard onbeperkt geparkeerd worden in de straten waar het winkelstraatprincipe geldt.

"Door het invoeren van het winkelstraatprincipe in de kern van Ekeren stimuleren we een hogere rotatie in het parkeren wat onze winkels zeker ten goede komt. Een grotere blauwe zone zorgt er dan weer voor dat bewoners comfortabeler in hun eigen straat kunnen parkeren.", aldus Koen Palinckx, districtsburgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is